MPM Urządzenie do pakowania próżniowego MPZ-01
Opis
Zgrzewarka próżniowa MPZ-01
Próżniowy sposób przechowywania żywności wydłuża jej świeżość i przydatność do spożycia nawet do 5 razy. Potrawy zachowują naturalny smak oraz właściwy wygląd i formę. Poznaj MPZ-01 i odkryj nowy wymiar gotowania.
Zalety pakowania próżniowego
Pakowanie próżniowe jest doskonałym sposobem zabezpieczania i przechowywania żywności. Pomaga w utrzymaniu porządku w domowych chłodziarkach - przechowywane produkty nie wydzielają zapachu. Porcjowanie zapasów żywności pozawala na ich ekonomiczne wykorzystanie. Dzięki zgrzewarce próżniowej MPZ-01 pakować próżniowo możesz większość produktów żywnościowych - surowych, gotowanych, także tych płynnych (np. zup).
MPZ-01
Zgrzewarka próżniowa MPZ-01 jest bardzo prosta w obsłudze. Elektroniczny panel w górnej pokrywie wyświetla podstawowe parametry. Daje też możliwość regulacji poziomu próżni i czasu zgrzewania. Te ustawienia są szczególnie ważne, kiedy pakujemy produkty o delikatniejszej strukturze (np. pasztet lub świeże pieczywo). W wyposażeniu urządzenia znajdziesz 10 torebek z folii moletowanej o wymiarach 25 x 30 cm.
Pozostałe parametry
Możliwość pakowania produktów płynnych lub miękkich (np. zupy, pasztety, desery). Zalecane wcześniejsze zmrożenie. Elektroniczny panel sterujący z kontrolkami LED i 2-stopniową regulacją: Poziomu próżni Czasu zgrzewania Listwa zgrzewająca: 29 cm Przyciski blokujące pokrywę Gumowe, antypoślizgowe nóżki Możliwość użycia folii w postaci rękawa lub woreczków, ogólnodostępnych na rynku Możliwość podłączenia wężyka do zewnętrznego odsysania powietrza z pudełek, pojemników, butelek itp. (brak akcesoriów w zestawie)
Dane techniczne
Moc | 110 W |
Wymiary | Szerokość: 29 cm |
Typ gwarancji | gwarancja zewnętrzna |
Okres gwarancji (miesiące) | 24 |
Akcesoria w zestawie | 10 torebek z folii moletowanej (tłoczonej) o wym. 25 x 30 cm, wskazanej do gotowania produktów metoda sous vide |